ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
11.4.2017

BLITZ INTERVIU: ABDULMAJID KARANOUH

MAI MULTE

ETEM: Ce te-a determinat sa devii arhitect / inginer?

A.K .: Am fost întotdeauna pasionat de forme și culori și de ce sunt făcute lucrurile. Ca un copil, m-am trezit adesea ridicând un creion pentru a schița lucrurile pe care le vizualizez în mintea mea și mai târziu aș face modele fizice pentru a exprima aceste viziuni mai tangibil. Cred că am făcut o cale spontană și neplanificată de a deveni inginer arhitectural.

ETEM: Care sunt acum tendințele în fațade?

A.K .: Industria este din ce în ce mai interesată de dezvoltarea de soluții inspirat de context, care oferă soluții mai originale / inovatoare și mai puțin contextuale. Există, de asemenea, un interes mai mare pentru integrarea sistemelor biologice și adaptive în fațadele clădirilor spre deosebire de soluțiile statice tradiționale.

ETEM: Cum ți-ai defini stilul de semnătură?

A.K .: Prefer să fiu cunoscut pentru o abordare de semnătură, spre deosebire de un stil de semnătură. Sunt un student de natură care oferă multe lecții și exemple strălucitoare în ceea ce privește frumusețea, funcționalitatea, durabilitatea și adaptivitatea pe care ne putem baza pentru a ne inspira designul. Acestea fiind spuse, abordarea semnării este considerată, receptivă și adaptabilă pentru a rezolva orice provocare de proiectare, inginerie și construcții.

ETEM: În ceea ce privește starea planetei în fața schimbărilor climatice, mulți oameni sunt foarte pesimiști în privința viitorului. Cum vedeți clădirea urbană a viitorului?

A.K .: Schimbările climatice sunt un ciclu natural pe care planeta noastră continuă să treacă. Ceea ce se referă mai mult la distrugerea directă a naturii pe care o practicăm ca rezultat al abuzării și consumării excesive a resurselor naturale ale planetei noastre într-o manieră extrem de iresponsabilă și nesustenabilă. Despăduririle de masă cauzate de tăierea copacilor în număr mare, de poluarea apei și a aerului din cauza utilizării unor cantități mari de substanțe chimice toxice și a contaminării datorate emisiilor radioactive reprezintă câteva probleme extrem de critice și mai urgente cu care ne confruntăm - Un rezultat al schimbărilor climatice, dar poate și invers. Acestea fiind spuse, trebuie să regândim planificarea urbană (pe scară macro) și proiectarea clădirilor (micro-scară) într-un mod care să evite soluțiile risipitoare și reducerea utilizării materialelor și metodelor de construcție care duc la consumul nesustenabil de resurse naturale și Care emit produse chimice toxice care poluează mediul înconjurător. 

ETEM: Progresul ingineriei și descoperirea de noi materiale în ultimul deceniu sunt enorme. Cu toate acestea, există forme sau forme specifice care sunt încă imposibil de construit în condițiile tehnologiilor moderne? 

A.K .: Fiecare epocă va avea întotdeauna limitele sale deoarece invențiile și soluțiile vor fi întotdeauna idei și viziuni care se vor sfârși. 

ETEM: Care a fost proiectul tău cel mai provocator și de ce? 

A.K .: Turnurile Al-Bahr sunt unul dintre cele mai provocatoare proiecte pe care le-am proiectat și livrat datorită naturii și contextului foarte complex. Natura politică a clientului și a echipei de proiect a făcut sarcina comunicării ideilor inovatoare într-adevăr provocatoare - una care a necesitat dezvoltarea unei metode inovatoare de comunicare. Pe scurt, a fost nevoie de inovare pentru a comunica inovația! 

ETEM: Care este sfatul tău pentru tinerii arhitecți?

A.K .: Arhitectura necesită indivizi extrem de conduși și creativi, dar foarte constienți și conștiincioși. Clădirile pe care le veți proiecta și le veți construi în cele din urmă vor avea un impact direct asupra locuitorilor lor și asupra oricărui alt lucru care le înconjoară de câteva decenii. Spre deosebire de atitudinea stereotipică ego-centrică și foarte subiectivă pe care arhitecții de masă tind să o portretizeze - este o mare responsabilitate care necesită multă umilință și considerație. 

ETEM: Ce te așteaptă de la tine în viitorul apropiat? 

A.K .: Lumea se confruntă cu mari schimbări geopolitice și economice, care au un impact direct asupra industriei construcțiilor. Rolul meu de consultant de inginerie arhitecturală devine tot mai mult ca un artist marțian, unde poziționarea în locul potrivit la momentul potrivit și pregătirea pentru următoarea mișcare este cea mai importantă pentru a determina orice decizie în direcția cea bună. În acest sens, vă așteptați să vedeți rolul și poziția mea în evoluție în viitorul apropiat, pentru a vă adapta la schimbarea de paradigmă pe care industria o întâmpină în prezent.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

19.6.2018

CELE 5 CELE MAI IMPRESIONANTE PLANETARI DIN LUME

CELE 5 CELE MAI IMPRESIONANTE PLANETARI DIN LUME
CITESTE MAI MULT
30.5.2018

Peter Lik și cele mai scumpe fotografii din lume

Fotograful australian Peter Lik este cu adevărat încântat de el însuși.
CITESTE MAI MULT
15.5.2018

DOLMABAHCE CEASUL TURN

Un detaliu istoric interesant este că inițial construcția turnului la voința sultanului a provocat o reacție bruscă în rândul publicului.
CITESTE MAI MULT
27.4.2018

ALUMINIUL - AL DOILEA METAL ÎN LUME SI CEL MAI UTILIZAT

ALUMINIUL - AL DOILEA METAL ÎN LUME SI CEL MAI UTILIZAT
CITESTE MAI MULT