ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
4.7.2017

INTERVIU BLITZ: KAS OOSTERHUIS

MAI MULTE

ETEM: Ce te-a determinat sa devii arhitect / inginer? 

K.O .: Tatăl meu arhitect fiind, nu m-a încurajat să studiez arhitectura, în schimb el a sugerat că biologia va avea viitor. Poate că asta m-a condus spre a deveni un arhitect am fost foarte interesat de proiectarea bazată pe reguli și fizica naturală. Recent, o contribuție majoră a fost făcută de un fizician natural olandez numit Erik Verlinde, care a susținut că a găsit o nouă bază teoretică pentru univers. Teoria sa se baza pe schimbul direct de informații, pe particule,  atomi,  net,  quarks, ci pe agregări dinamice complexe de informații.  

ETEM: Care a fost proiectul tău cel mai provocator și de ce? 

K.O .: Cea mai dificilă a fost înființarea grupului de cercetare Hyperbody în 2000. Am introdus o viziune complet nouă asupra sistemelor dinamice în timp real din arhitectură. Am propus proiectul Trans-Ports care a fost o structură flexibilă programabilă care a schimbat forma și conținutul în timp real. Încă mai trebuie să găsesc o oportunitate de a realiza conceptul pe scară largă. Misiunea mea nu este completă înainte de a-mi atinge scopul. După iWeb și A2 Cockpit, care nu înseamnă decât o revoluție în ceea ce privește proiectarea pentru a produce o clădire, Trans-Ports 3.0 va însemna o adevărată revoluție în arhitectura programabilă în timp real. 

ETEM: Care sunt acum tendințele în fațade? 

K.O .: Nu pot vedea fațadele ca un lucru separat de structură, de comportamentul și performanța ei. Structura și pielea trebuie dezvoltate ca un sistem coerent. Indiferent dacă este vorba despre o tendință pe care nu o cunosc, dar cu siguranță trebuie să devină o tendință. În caz contrar, toate eforturile noastre se vor termina la inchiderea cu sticla.

ETEM: Cum ți-ai defini stilul de semnătură? 

K.O .: Stilul meu de semnătură este cel mai bine definit ca o forță simultană din interior și din afară. Se bazează pe o empatie profundă cu componentele constitutive și relațiile lor reciproce, care este un proces de jos în sus. În același timp, sistemele dinamice de rotire a componentelor sunt supuse unor forțe externe care sunt conducători ai miliardelor de configurații posibile. Noi îi numim pe acești șoferi liniile electrice. 

ETEM: În ceea ce privește starea planetei în fața schimbărilor climatice, mulți oameni sunt foarte pesimiști în privința viitorului. Cum vedeți clădirea urbană a viitorului? 

K. O .: Înțelegerea și controlul forțelor interne și externe de constituire va duce la o apreciere ecologică, durabilă și ecologică a frumuseții naturale. Nu există nimic mai natural decât diversitatea, multimodalitatea, hibriditatea și nimic mai natural decât sistemele adaptive complexe care fac parte dintr-un ecosistem al altor sisteme complexe adaptive, atât pe scară mică cât și pe scara mare a planetei. Clădirea urbană a viitorului trebuie să recunoască această complexitate și să înțeleagă relațiile reciproce dintre toți jucătorii, atât oamenii, cât și lucrurile, care constituie un oraș. 

ETEM: Progresul ingineriei și descoperirea de noi materiale în ultimul deceniu sunt enorme. Cu toate acestea, există forme specifice care sunt încă imposibil de construit în condițiile tehnologiilor moderne? 

K. O .: Nu construim forme, sunt puternic opus ideii că un design începe cu o formă complexă. Pentru mine, complexitatea se bazează pe reguli simple. Lucrarea mea se bazează pe design-ul alcatuit din reguli, pe algoritmi, pe schimbul lent de date și, mai presus de toate, este deschis și are ca scop obținerea unor rezultate surprinzătoare. De aceea, fuziunea dintre artă și arhitectură pe o platformă digitală are sens. Mă opun puternic arhitecților care își prezintă fanteziile, dar nu știu încă cum să le facă să se întâmple. Eu numesc aceasta "pozitia arhitectului copil rasfatat"; Că atitudinea este deosebit de dăunătoare pentru propria mea practică, văd paralele între ei și noi, în timp ce de fapt suntem aproape la extremitățile opuse ale spectrului. 

ETEM: Care este sfatul tău pentru tinerii arhitecți? 

K. O .: Asigurați-vă că dezvoltați o abilitate fundamentală, gândiți-vă ca un antreprenor, nu ca un consultant. Gândiți-vă și acționați ca producător. Ce să vă așteptați în viitorul apropiat? Probabil că voi proiecta și construi cea mai dreaptă clădire din lume, dar în același timp, pe deplin parametrică și dinamică în comportamentul ei, ca un transformator multimodal.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

19.6.2018

CELE 5 CELE MAI IMPRESIONANTE PLANETARI DIN LUME

CELE 5 CELE MAI IMPRESIONANTE PLANETARI DIN LUME
CITESTE MAI MULT
30.5.2018

Peter Lik și cele mai scumpe fotografii din lume

Fotograful australian Peter Lik este cu adevărat încântat de el însuși.
CITESTE MAI MULT
15.5.2018

DOLMABAHCE CEASUL TURN

Un detaliu istoric interesant este că inițial construcția turnului la voința sultanului a provocat o reacție bruscă în rândul publicului.
CITESTE MAI MULT
27.4.2018

ALUMINIUL - AL DOILEA METAL ÎN LUME SI CEL MAI UTILIZAT

ALUMINIUL - AL DOILEA METAL ÎN LUME SI CEL MAI UTILIZAT
CITESTE MAI MULT