ETEM Logo
Inchide
24.7.2017

ARHITECTUL PROIECTULUI “CAMP NOU STADIUM” ESTE PREZENT IN BULGARIA PENTRU PRIMA OARA

MAI MULTE

Takeyuki Katsuya – arhitectul proiectului CAMP NOU STADIUM din Barcelona – va vizita Bulgaria pentru prima dată ca speaker oficial la Conferința Internațională de Fațadă organizată de ETEM , ce va avea loc pe data de: 21 Octombrie 2017

Orașul spaniol de fotbal Barcelona este pe cale de a fi pe deplin mândru de stadionul său complet reconstruit, ce are un design modern și o capacitate aproape dublă fata de constructia precedenta.

Arhitectul principal al echipei de designeri responsabili cu noua arena din Barcelona este Takeyuki Katsuya - Director General al companiei  "Design" ce apartine de Nikken Sekkei  firma de renume de origine  japoneza si unul dintre cele mai importante studiouri de arhitectură și inginerie din Asia.

In anul  2016, echipa lui Katsuya a reușit primul să câștige premiul la Concursul Internațional de Design pentru proiectul Camp Nou Stadium din Barcelona, ​​Spania. Alături de Biroul spaniol Pascual i Ausió Arquitectes, arhitecții de la Nikken Sekkei au oferit schimbări semnificative în ceea ce privește structura stadionului construită inițial în 1957 de către arhitectura spaniolă numită Francesco Mittens Miro. În reconstrucția în curs, acoperișul mare al stadionului se întinde de la centru până la oraș, trecând prin toate terasele și trasee, oferind o expresie ilustrativă a structurii democratice unice a clubului de fotbal.

Între timp, telespectatorii pot să devină unul cu peisajele orașului prin eliminarea completă a fatadei exterioare a clădirii. Prin "deschiderea stadionului", arhitecții au încercat să creeze un "spațiu secret", ceea ce face pe oameni să se bucură de atmosfera Barcelonei. Cu o capacitate de 105.000 de persoane și o suprafață totală de 104.000 de metri pătrați, construcția noua Camp va fi finalizată până la sfârșitul anului 2021.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale lui Takeyuki Katsuya este Sophia Tower, ca parte a Universității Sofia Tower, alături de cea mai înaltă clădire Yotun și un campus pentru studenti din Tokyo.

Noua cladire a fost proiectată cu o atenție deosebită față de comunitatea locală, deoarece pereții de la subsolul vor fi acoperiti cu același tip de teracotă utilizat în construcția bisericii Sf. Ignatie - un loc emblematic și destul de semnificativ pentru aria Yotouya.

De când s-a alăturat echipei Nikken Sekkei în 2000, Takeyuki Katsuya a fost implicat în proiectarea clădirilor de mari dimensiuni pentru diferite aplicații.

Portofoliul lui Katsuya include proiecte remarcabile precum Cladirea Renai Aoyama (2003), Colegiul Toho Gakuen Annex (2004), Nomura Co., Cladirea Sediului Ltd. Craft (2009), Mokuzai Kaikan Hall (2009) ) Și Turnul Sophia al Universității Sophia (2017).

Prezența unui profesionist de nivel inalt și calificat la Conferința Internațională a Fațadei este obligată să prezinte o nouă perspectivă și inspirație din punctul de vedere al tradițiilor japoneze pentru dezvoltarea unei arhitecturi armonioase care să corespundă mediului înconjurător.

Cea de-a patra Conferință Internațională privind Ingineria Fatadei se dedică nu numai unui program dinamic, ci și unor arhitecți și specialiști recunoscuți pe plan mondial din întreaga lume.

În ceea ce privește evenimentul din acest an, organizatorii ETEM au stabilit din nou scopul de a oferi designerilor o platformă care să prezinte cele mai recente tendințe și inovații in ​​ingineria de Design & Fatade.

Orice informație despre lectori, panouri și programul evenimentului le regasiti  pe site-ul conferinței - www.facadeconference.com

Photo credit: FC Barcelona

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

30.3.2018

Conferinta ETEM BUSINESS PARTNERS

Pe data de 22.03.18 a avut loc prima editie a conferintei ETEM BUSINESS PARTNERS.
CITESTE MAI MULT
27.3.2018

NOUL SISTEM DE GLISANTA E32

Noul sistem cu rupere termică E32 este cel mai bun din piață în ceea ce privește eficiența costurilor din clasa sa și este ideal pentru montatori.
CITESTE MAI MULT
27.2.2018

CONFERINTA ETEM BUSINESS PARTNERS, BUCHAREST

Acestea fiind spuse, avem placerea de a va invita sa participati, in data de 22 Martie, in cadrul conferintei ETEM BUSINESS PARTNER, incepand cu orele 09:30, Sala Ramada EUROPE, HOTEL RAMADA BUCHAREST PARC
CITESTE MAI MULT
15.2.2018

DECLARAȚIA ETEM A PRODUSELOR DE MEDIU

La sfârșitul anului trecut, prin serviciile de consultanță denkstatt, ETEM a publicat o Declarație de Mediu al Produsului (EPD) pentru profilele arhitecturale din aluminiu produse de catre companie.
CITESTE MAI MULT