ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
19.11.2018

COMPANIA ЕТЕМ ÎNCEPE CREAREA UNEI BIBLIOTECI BIM

MAI MULTE

Accesul la biblioteca BIM a sistemului ETEM E85 îl puteți obține  după ce Vă înregistrați în site-ul nostru accesibil pentru versiunile Autodesk Revit din 2019 până la 2016

Lumea în care trăim se dezvoltă datorită a două tipuri de inovații. Din prima specie sunt descoperirile care se nasc la răsăritul soarelui și până la apusul acestuia reușesc să atingă o răspândire pe o scară globală, cauzând transformarea unor întregi sectoare. Fie că este vorba de o idee conceptuală, de o melodie sau de o schimbare bruscă în cursul de dezvoltare a companiei, acest tip de inovații au puterea de a schimba lumea într-o zi. De bine sau de rău, un asemenea tip de evenimente sunt destul de rare, astfel încât omul modern mai este capabil și reușește să supraviețuiască într-un mediu dinamic în plină dezvoltare.

Inovațiile din tipul al doilea care schimbă realitatea noastră sunt ceva mai diferite. Acestea sunt ideile și conceptele în continuă dezvoltare, care de fapt reprezintă o amalgamă alcătuită din cantități egale de muncă, timp și necesități ale momentului. Aceasta este schimbarea generată de așa numitul pas innoitor - hotărârea de a face acel pas înainte, în momentul potrivit, deschizând noi extremități în curba de dezvoltare a ideilor. Acestea sunt inovațiile, care într-un mod sustenabil schimbă și perfecționează business-ului. Iar dezvoltarea business-ului n-ar trebui să se oprească niciodată. 

Tocmai în spiritul celui de-al doilea tip de inovații este și introducerea ideologiei de Building information Modeling (BIM) (crearea unui sistem de modelare a informațiilor), o ideologie în sfera construcțiilor. Indiferent de faptul că reprezentanții business-ului au rămas sceptici la introducerea acestei idei, în actualul moment acest model de lucru trăiește ultima sa transformare,  devenind o condiție obligatorie pentru adoptarea unei modalități moderne de proiectare. 

După o cercetare aprofundată a pieței și identificarea nevoilor specifice din domeniu, echipa companiei ETEM a pornit procesul de creare a bibliotecii sale BIM cu sistemul său de fațade suspendate - E85 într-un mediu Revit. Mediul Revit este ales datorita caracteristicilor sale de cea mai fiabilă, răspândită și în continuă dezvoltare  platformă la ora actuală. În colaborare cu  All 1 Studio, una din echipele cele mai relevante în promovarea culturii BIM în Bulgaria, echipa companiei  ЕТЕМ a elaborat o serie de soluții optime  aplicabile fațadelor suspendate, împreună cu o gamă largă de inserții extractibile, așa încât diapazonul de posibilități să   fie acoperit în modul cel mai optim. 

Concomitent cu popularizarea bibliotecii privind E85, echipa lui ЕТЕМ startează lucrările privind completarea portofoliului de producție cu sistemele de uși și ferestre, sistemele culisante și cu sistemele pentru fațade ventilate.

Ce reprezintă Building Information Modeling

Concepția de Building Information Modeling este o abordare inovatoare în domeniul proiectării, care implică în deplină colaborare toți participanții la procesul de construcție, inclusiv cei care lucrează în modelarea fațadelor clădirilor. Ideia lui BIM constă în utilizarea în timpul lucrărilor a unui model detaliat al proiectului, care este dinamic și se înnoiește în timp real, asigurând astfel toate informațiile necesare. Modelele informaționale ale lui BIM sunt puse la dispoziție sub forma de file-uri, care pot fi extrase, transferate sau înglobate  într-o rețea, care să ajute ulterior  la luarea de decizii în cea ce privește modul de construire a clădirilor sau a celorlalte spații.

Orice specialist va avea posibilitate să monitorizeze, să introducă modificări sau să răspundă la orice modificare a proiectului, va fi informat despre eventualele coliziuni survenite și va ști în orice moment ce nivel de realizare s-a ajuns la  construcția clădirii. Obiectele care se execută în mediul BIM merg înainte cu un avans de câțiva pași mari, în comparație cu redarea grafică 2D convențională, extinzând diapazonul său până la ceva mai mult decât o vizualizare tridimensională obișnuită. Forța modelării BIM depășește cu mult conceptul sursei unice de informații - tocmai invers: Lucrul caracteristic în cazul fiecărui obiect construit este accesul la  cel mai larg spectru de informații dinamice - geometrice, structurale, termofizice, comerciale, productive și multe altele, necesare în funcție de specificul proiectului respectiv.  

În plan mondial software-ul BIM este folosit de persoane fizice, companii și agenții de stat, care planifică, proiectează, construiesc, exploatează și întrețin diferite infrastructuri fizice cum ar fi apele, deșeurile, electricitatea, gazele, serviciile comunale, drumurile, căile ferate, podurile, porturile și tunelurile.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

28.11.2019

CEA DE A CINCEA EDIȚIE A CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE DE FAȚADĂ ORGANIZATĂ DE SOCIETATEA ЕТЕМ A ADUNAT PERSONALITĂȚI DE FAIMĂ MONDIALĂ ÎN DOMENIUL ARHITECTURII

Arhitectul Miron Mutiaba a prezentat prima din lume clădire cu exoschelet într-o formă liberă
CITESTE MAI MULT
22.11.2019

ЕТЕМ INCLUDE ÎN PORTOFOLIUL SĂUSISTEMELE LUI HYLINE

Compania va devenireprezentantul exclusiv al brandului pentru Europa de Sud-Est
CITESTE MAI MULT
12.9.2019

URMEAZĂ A AVEA LOC CEA DE CINCEA CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE INGINERIE A FAȚADEI ETEM

Digitalizarea și automatizarea în domeniul arhitecturii vor fi printre accentele programului
CITESTE MAI MULT
7.6.2019

EТЕМ A DEVENIT MEMBRUAL CONSILIULUIPENTRU CLĂDIRI ÎNALTE ȘI MEDIU URBAN CTBUH

Compania ЕТЕМ a aderat în mod oficialla asociația internațională profesionalăConsiliu pentru Clădiri ÎnalteșiMediu Urban
CITESTE MAI MULT