ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
30.3.2018

Conferinta ETEM BUSINESS PARTNERS

MAI MULTE

Pe data de 22.03.18 a avut loc prima editie a conferintei ETEM BUSINESS PARTNERS.

Scopul acesteia a fost aceea de a uni la un loc firmele cu activitate in domeniul de executie, montaj dar si arhitectura, antreprenori si beneficiari.

S-au dezbatut subiecte interesante privind sistemele marca ETEM atat cele actuale in portofoliu cat si noile produse .

Intrunirea a inceput cu opening speech al Directorului General al Etem Systems Romania -Andreas Laspadakis, cu un intro despre portofoliul foarte variat al companiei  ETEM privind segmentele de produse dedicate pentru sistemele de tamplarie, perete cortina, fatada ventilata dar se numara si printre cei cinci furnizori direcți pentru divizia de automobile.

“Am stabilit aceste conexiuni în concurență cu alte 700 de producători. Produsele noastre se află în mașini deja prezente pe piață, cum ar fi noile modele BMW 5 și 7, Land Rover, SUV-ul Jaguar, Rolls Royce, Lamborghini, A4, Porsche Cayenne, VW Touareg. Părțile folosite în aceste mașini sunt toate produse în aceleași facilități și de aceeași echipă care este responsabilă si pentru noile dvs. Ferestre/Usi“, a comunicat  DL Laspadakis.                                                                                                   

Noutatile privind sistemele de tamplarie: E32, E75-FPD, E78, sunt doar cateva dintre produsele ce au fost anuntate ca vor fi lansate la inceputul lunii Aprilie 2018.

Iar sistemul E68 este ultima versiune cu cercevea ascunsa lansat in anul 2016, iar in numai 2 ani, se declara a fi un real succes cu un rulaj foarte bun.

Speakeri din randul arhitectilor, inginerilor au luat parte la conferinta EBP ce au dat dovada de o reala implicare deoarece au contribuit in mod direct la realizarea unor proiecte finalizate cu succes in parteneriat cu ETEM, atat in tara cat si in afara.

De asemenea prezenta Patronatului de Tamplarie Termoizolanta – reprezentat  prin Dl Presedinte Valentin Petrescu ne-a adus la cunostinta despre viitoarele abordari in domeniul legislativ, monitorizarea acesteia, Legea 10, ce a fost proaspat aprobata privind certificarea profesionala in latura tehnica a personalului  si multe alte informatii foarte utile pentru dezvoltarea  calitatii in aria constructiilor din Romania.

Toate sistemele arhitecturale pe care le dezvoltă ETEM sunt certificate în Germania dar și în alte țări Europene. In ultimii 25 de ani s-au  investit milioane de euro în certificarea tuturor tipurilor noi de produse pe care ETEM  le-a introdus pe piață.

 

Arhitect Andrei Uleia –Chief executive and head of design – Dasein Wolrdwide Arhitects and Masterplanners.

Ne-a povestit cu mare interes despre istoricul ferestrei si procesul de evolutie a acesteia de la pestera la notiunea moderna asa cum o cunoastem astazi sub termenul de  “Window”. De altfel pana la producerea sticlei la scara industriala aproximativ in sec al XVII-lea, se foloseau sisteme de rame din metal sau conuri de animal in care se montau bucati de sticla groasa iar astazi gama de profile pentru tamplarie poate lua forma intr-o multitudine de posibilitati, de curbare, dimensiuni  dintre cele mai inguste sau mai voluminoase dar si cu o capacitate de sustinere de pana la 750 Kg.

Directorul General al firmei Alu Design Construction Civile -Alexandru Dobos a vorbit despre experienta sa din ultimii 7 ani, pe pietele externe cum ar fi in: Cipru, Libia, Anglia dar si Franta unde, publicul a putut lua la cunostinta despre ce implica derularea unor proiecte de avengura mare pe plaiurile straine privind legislatia fiecarei tari,  transportul , siguranta incasarilor samd.

Etem a prezentat si noul proiect finanțat în cadrul programului Horizon 2020 al Uniunii Europene ce se concentrează asupra producției industriale de fațade standardizate FFG ("Fluid Flow Glazing"), pereți despărțitori utilizați pentru încălzire și răcire. Abordarea unică a InDeWaG este de a permite utilizarea maximă a luminii de zi de către o fațadă transparentă în timp ce îndeplineste performanța nZEB cu costuri de producție reduse.

În cadrul proiectului va fi construită o clădire Demo FFG in Sofia la începutul anului 2018 și va fi accesibilă publicului larg.

Pentru ca inovatia sa devina realitate, este necesar sa fie sustinuta de doi factori decisivi mentionati in prezentarea generala  din cadrul conferintei si anume: Inovatorul- al carui profil e caracterizat de determinarea cu care isi doreste sa rezolve problemele si Sponsorul-cel care este in masura sa identifice valoarea unui proiect inainte de a fi implementat si este persevrent in a promova schimbarea.

Din interactiunea acestor doi factori rezulta un cadru al inovarii.

Inovatia inseamna mai mult decat idei noi. Ea creaza premisele catre o noua realitate.

Acest factor a fost trasat cu exactitate in decursul intregii sesiuni a primei editii ETEM BUSINESS PARTNERS 2018.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

19.11.2018

COMPANIA ЕТЕМ ÎNCEPE CREAREA UNEI BIBLIOTECI BIM

Accesul la biblioteca BIM a sistemului ETEM E85 îl puteți obține după ce Vă înregistrați în site-ul nostru accesibil pentru versiunile Autodesk Revit din 2019 până la 2016
CITESTE MAI MULT
14.11.2018

COMPANIA ETEM VA PARTICIPA LA EXPOZIȚIA BAU 2019

TÂRGUL BAU VA AVEA LOC ÎNTRE 14 ȘI 19 IANUARIE 2019
CITESTE MAI MULT
14.11.2018

COMPANIA ETEM S-A PREZENTAT CU SUCCES LA FORUMUL AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018

ACCENTUL ÎN PREZENTAREA PRODUSELOR COMPANIEI ETEM A FOST PUS PE GAMA LARGĂ DE PROFILE DIN ALUMINIU GATĂ FABRICATE ȘI SEMIFABRICATE, DESTINATE INDUSTRIEI AUTO
CITESTE MAI MULT
27.3.2018

NOUL SISTEM DE GLISANTA E32

Noul sistem cu rupere termică E32 este cel mai bun din piață în ceea ce privește eficiența costurilor din clasa sa și este ideal pentru montatori.
CITESTE MAI MULT