ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
30.3.2018

Conferinta ETEM BUSINESS PARTNERS

MAI MULTE

Pe data de 22.03.18 a avut loc prima editie a conferintei ETEM BUSINESS PARTNERS.

Scopul acesteia a fost aceea de a uni la un loc firmele cu activitate in domeniul de executie, montaj dar si arhitectura, antreprenori si beneficiari.

S-au dezbatut subiecte interesante privind sistemele marca ETEM atat cele actuale in portofoliu cat si noile produse .

Intrunirea a inceput cu opening speech al Directorului General al Etem Systems Romania -Andreas Laspadakis, cu un intro despre portofoliul foarte variat al companiei  ETEM privind segmentele de produse dedicate pentru sistemele de tamplarie, perete cortina, fatada ventilata dar se numara si printre cei cinci furnizori direcți pentru divizia de automobile.

“Am stabilit aceste conexiuni în concurență cu alte 700 de producători. Produsele noastre se află în mașini deja prezente pe piață, cum ar fi noile modele BMW 5 și 7, Land Rover, SUV-ul Jaguar, Rolls Royce, Lamborghini, A4, Porsche Cayenne, VW Touareg. Părțile folosite în aceste mașini sunt toate produse în aceleași facilități și de aceeași echipă care este responsabilă si pentru noile dvs. Ferestre/Usi“, a comunicat  DL Laspadakis.                                                                                                   

Noutatile privind sistemele de tamplarie: E32, E75-FPD, E78, sunt doar cateva dintre produsele ce au fost anuntate ca vor fi lansate la inceputul lunii Aprilie 2018.

Iar sistemul E68 este ultima versiune cu cercevea ascunsa lansat in anul 2016, iar in numai 2 ani, se declara a fi un real succes cu un rulaj foarte bun.

Speakeri din randul arhitectilor, inginerilor au luat parte la conferinta EBP ce au dat dovada de o reala implicare deoarece au contribuit in mod direct la realizarea unor proiecte finalizate cu succes in parteneriat cu ETEM, atat in tara cat si in afara.

De asemenea prezenta Patronatului de Tamplarie Termoizolanta – reprezentat  prin Dl Presedinte Valentin Petrescu ne-a adus la cunostinta despre viitoarele abordari in domeniul legislativ, monitorizarea acesteia, Legea 10, ce a fost proaspat aprobata privind certificarea profesionala in latura tehnica a personalului  si multe alte informatii foarte utile pentru dezvoltarea  calitatii in aria constructiilor din Romania.

Toate sistemele arhitecturale pe care le dezvoltă ETEM sunt certificate în Germania dar și în alte țări Europene. In ultimii 25 de ani s-au  investit milioane de euro în certificarea tuturor tipurilor noi de produse pe care ETEM  le-a introdus pe piață.

 

Arhitect Andrei Uleia –Chief executive and head of design – Dasein Wolrdwide Arhitects and Masterplanners.

Ne-a povestit cu mare interes despre istoricul ferestrei si procesul de evolutie a acesteia de la pestera la notiunea moderna asa cum o cunoastem astazi sub termenul de  “Window”. De altfel pana la producerea sticlei la scara industriala aproximativ in sec al XVII-lea, se foloseau sisteme de rame din metal sau conuri de animal in care se montau bucati de sticla groasa iar astazi gama de profile pentru tamplarie poate lua forma intr-o multitudine de posibilitati, de curbare, dimensiuni  dintre cele mai inguste sau mai voluminoase dar si cu o capacitate de sustinere de pana la 750 Kg.

Directorul General al firmei Alu Design Construction Civile -Alexandru Dobos a vorbit despre experienta sa din ultimii 7 ani, pe pietele externe cum ar fi in: Cipru, Libia, Anglia dar si Franta unde, publicul a putut lua la cunostinta despre ce implica derularea unor proiecte de avengura mare pe plaiurile straine privind legislatia fiecarei tari,  transportul , siguranta incasarilor samd.

Etem a prezentat si noul proiect finanțat în cadrul programului Horizon 2020 al Uniunii Europene ce se concentrează asupra producției industriale de fațade standardizate FFG ("Fluid Flow Glazing"), pereți despărțitori utilizați pentru încălzire și răcire. Abordarea unică a InDeWaG este de a permite utilizarea maximă a luminii de zi de către o fațadă transparentă în timp ce îndeplineste performanța nZEB cu costuri de producție reduse.

În cadrul proiectului va fi construită o clădire Demo FFG in Sofia la începutul anului 2018 și va fi accesibilă publicului larg.

Pentru ca inovatia sa devina realitate, este necesar sa fie sustinuta de doi factori decisivi mentionati in prezentarea generala  din cadrul conferintei si anume: Inovatorul- al carui profil e caracterizat de determinarea cu care isi doreste sa rezolve problemele si Sponsorul-cel care este in masura sa identifice valoarea unui proiect inainte de a fi implementat si este persevrent in a promova schimbarea.

Din interactiunea acestor doi factori rezulta un cadru al inovarii.

Inovatia inseamna mai mult decat idei noi. Ea creaza premisele catre o noua realitate.

Acest factor a fost trasat cu exactitate in decursul intregii sesiuni a primei editii ETEM BUSINESS PARTNERS 2018.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

7.6.2019

EТЕМ A DEVENIT MEMBRUAL CONSILIULUIPENTRU CLĂDIRI ÎNALTE ȘI MEDIU URBAN CTBUH

Compania ЕТЕМ a aderat în mod oficialla asociația internațională profesionalăConsiliu pentru Clădiri ÎnalteșiMediu Urban
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM CU SUCCES A PREZENTAT PROIECTUL INDEWAG LA „ZILELE EUROPENE ALE INDUSTRIEI”

ЕТЕМ cu succes a prezentat proiectul InDeWaG la „Zilele europene ale industriei”, organizate de Comisie Europeană în capitala Europei - Bruxelles
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM S-A PREZENTAT CU SUCCES LA EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ BAU

ЕТЕМ cu succes a prezentat deciziile sale la expoziția internațională BAU, care a avut loc de la 14 până la 19 ianuarie la Munchen, Germania
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM BULGARIA SEPARĂ PRODUCEREA PROFILELOR DIN ALUMINIU EXTRUDAT

Filiala societății Viohalco SA, Etem Bulgaria, a luat decizie de separarea producerii profilelor din aluminiu extrudat și prelucrarea suplimentară a profilelor din aluminiu, încheind contract de investiție cu Gestamp.
CITESTE MAI MULT