ETEM Logo
Inchide
27.7.2017

DIRECTORUL ADMINISTRATIV AL COMPANIEI COOP HIMMELB(L)AU VA VIZITA BULGARIA

MAI MULTE

Arhitectul principal al lui Coop Himmelb(l)au Markus Prossnigg va fi unul dintre prezentatorii de baza ai conferinței Forth International Facade, organizată de ETEM ce va avea loc pe 21 octombrie 2017.

Numele lui Markus Prossnigg este un sinonim al arhitecturii ultra-moderne și este legat de unele dintre cele mai mari proiecte din Franța și China. El este arhitectul din spatele Muzeului confluențelor unice din Lyon, Franța, care a fost deschis în 2014. Muzeul de arhitectură futuristă combină două unități arhitecturale într-un mod sofisticat și construit pe o fundație masivă – iar unitățile se numesc Crystal and Cloud. Forumul urban real, Crystal se află la intrarea de la nord, pe partea orașului. Cu un acoperiș de sticlă de 40 de metri înălțime, acesta este locul unde oamenii se întâlnesc. Natura cristalină provine din construcția sa: panourile de sticlă mari sunt montate în rame de oțel asamblate astfel încât să ofere un aspect reflectorizant diferitelor suprafețe pliate.

Spre deosebire de forma și diversitatea materialelor, Cloud reprezintă cunoașterea viitorului. Această navă spațială spațială plutitoare pe stâlpi este acoperită cu o piele metalică din oțel inoxidabil, cu capturarea tuturor nuanțelor a cerului și a orașului, a apei și a verdeaței. La subsol  sunt situate zece săli de expoziții pe trei nivele.

Markus Prossnigg conduce în prezent construcția de proiecte chineze Muzeul de Artă Contemporană și Expoziție de Planificare (MOCAPE) în Shenzhen și Dawang Mountain Resort din Changsha.

Ice World și Hotelul Star de 5 stele, este simbioza perfectă a arhitecturii și a peisajului înconjurător. Proiectul combină o lume a divertismentului de gheață cu o pantă de schi interioară, un parc acvatic și facilități de restaurant și de cumpărături cu o suprafață totală brută de 120.000 m². Volumul clădirii este integrat într-un peisaj frumos și este poziționat direct deasupra unei zone cu vedere catre lac si o minieră istorică a cimentului. În soluția de proiectare spre sud și est, miniera  existentă este dezvăluită, iar cochilia sculptată a zonei Snow and Ice World se întinde pe o distanță de 170 de metri din stâncă in stâncă, într-o grădină înconjurătoare și agățată, creând un nou spațiu de agrement funcțional cu insule, promenade și alee ce leagă clădirea de acest patrimoniu natural.

Proiectele de această amploare sunt extrem de provocatoare, iar prezența lui Markus Prossnigg promite să adauge valoare suplimentară la Conferința de fațadă organizata de ETEM. Publicul forumului profesionist va avea ocazia să se familiarizeze cu unele dintre ideile conceptuale și proiectele realizate de celebrul arhitect.

Printre proiectele emblematice ale Coop Himmelb(l)au este și BMW Welt - centrul multifuncțional de expoziții BMW Group, care este utilizat pentru întâlniri cu clienții și evenimente promoționale, dar si locul unde cumpărătorii isi primesc noua achizitie BMW.

Rămâneți la curent cu orice știri exclusive despre eveniment și key speakerii care vor participa la conferință. Verificați site-ul forumului: www.facadeconference.com

Photo credits:
(c) COOP HIMMELB(L)AU
(c) Duccio Malagamba
(c) Sergio Pirrone

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

30.3.2018

Conferinta ETEM BUSINESS PARTNERS

Pe data de 22.03.18 a avut loc prima editie a conferintei ETEM BUSINESS PARTNERS.
CITESTE MAI MULT
27.3.2018

NOUL SISTEM DE GLISANTA E32

Noul sistem cu rupere termică E32 este cel mai bun din piață în ceea ce privește eficiența costurilor din clasa sa și este ideal pentru montatori.
CITESTE MAI MULT
27.2.2018

CONFERINTA ETEM BUSINESS PARTNERS, BUCHAREST

Acestea fiind spuse, avem placerea de a va invita sa participati, in data de 22 Martie, in cadrul conferintei ETEM BUSINESS PARTNER, incepand cu orele 09:30, Sala Ramada EUROPE, HOTEL RAMADA BUCHAREST PARC
CITESTE MAI MULT
15.2.2018

DECLARAȚIA ETEM A PRODUSELOR DE MEDIU

La sfârșitul anului trecut, prin serviciile de consultanță denkstatt, ETEM a publicat o Declarație de Mediu al Produsului (EPD) pentru profilele arhitecturale din aluminiu produse de catre companie.
CITESTE MAI MULT