ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
6.3.2019

ETEM CU SUCCES A PREZENTAT PROIECTUL INDEWAG LA „ZILELE EUROPENE ALE INDUSTRIEI”

MAI MULTE

ЕТЕМ cu succes a prezentat proiectul InDeWaG la „Zilele europene ale industriei”, organizate de Comisie Europeană în capitala Europei - Bruxelles.  Evenimentul care a avut loc între 5 și 6 februarie a fost conceput pentru a arăta modul în care politica industrială a UE este benefică pentru cetățenii europeni și pentru a defini tendințele viitoare și politicile de lucru în diferite sectoare.

La o expoziție special organizată, o parte din "Zilele europene ale industriei", s-au prezentat cele mai interesante și inovatoare proiecte finanțate în cadrul programelor Comisiei Europene. Proiectul de inovație în soluțiile de fațadă a fost prezentat într-un punct-cheie – InDeWaG, în care echipa ETEM a jucat un rol principal.

ETEM participă la consorțiu InDeWaG (Industrial Development of Water flow Glazing), în cadrul căruia un număr de universități și institute de cercetare din țări precum Germania, Spania și Bulgaria unesc eforturile sale împreună cu partenerii industriali din aceste țări pentru a dezvolta un nou sistem de fațadă pentru clădirile cu energie zero la scară industrială (nZEB). Ideea proiectului InDeWaG este de a reduce semnificativ costurile de întreținere, deoarece astfel de clădiri se vor dovedi a fi esențiale până la sfârșitul anului 2020.

InDeWaG este o dezvoltare inovatoare în domeniul proiectării fațadelor și vizează crearea unui termopan cu debit de apă circulant, încorporat în sisteme pentru fațade elementare și pereți despărțitori. "Termopane de apă" vor fi utilizate pentru sistemele de fațadă și pereții despărțitori interiori, reducând astfel costurile de încălzire, ventilație și aer condiționat.

În secolul XXI, omenirea se confruntă cu provocarea schimbărilor climatice globale, ceea ce necesită o construcție durabilă și un aspect complet nou al mediului urban. Astăzi există o nevoie tot mai mare de soluții care să fie aplicate în proiectele viitoare și de a construi clădiri care oferă nu numai calitatea mai înaltă a vieții pentru locuitori, dar și armonizarea cu mediul ambiant. În acest context, fațadele sunt componentele privilegiate ale clădirilor, care pot oferi soluții. InDeWaG este tocmai o astfel de soluție de înaltă tehnologie.

Proiectul InDeWaG a impresionat vizitatorii evenimentului, reunind peste 1.800 de participanți - reprezentanți din diverse industrii, autorități naționale și regionale, sindicate.

"Zilele europene ale  industriei" au fost deschise cu discursuri ale președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și Directorul executiv general al Băncii Mondiale Kristalina Georgieva. Formatul a continuat cu conferințe la nivel înalt care acoperă temele principale ale durabilității, globalizării, inovării și globalizării.

 

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

12.9.2019

URMEAZĂ A AVEA LOC CEA DE CINCEA CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE INGINERIE A FAȚADEI ETEM

Digitalizarea și automatizarea în domeniul arhitecturii vor fi printre accentele programului
CITESTE MAI MULT
7.6.2019

EТЕМ A DEVENIT MEMBRUAL CONSILIULUIPENTRU CLĂDIRI ÎNALTE ȘI MEDIU URBAN CTBUH

Compania ЕТЕМ a aderat în mod oficialla asociația internațională profesionalăConsiliu pentru Clădiri ÎnalteșiMediu Urban
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM S-A PREZENTAT CU SUCCES LA EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ BAU

ЕТЕМ cu succes a prezentat deciziile sale la expoziția internațională BAU, care a avut loc de la 14 până la 19 ianuarie la Munchen, Germania
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM BULGARIA SEPARĂ PRODUCEREA PROFILELOR DIN ALUMINIU EXTRUDAT

Filiala societății Viohalco SA, Etem Bulgaria, a luat decizie de separarea producerii profilelor din aluminiu extrudat și prelucrarea suplimentară a profilelor din aluminiu, încheind contract de investiție cu Gestamp.
CITESTE MAI MULT