ETEM Logo
Inchide
13.11.2017

INDUSTRIA METALURGICĂ BULGARA A SARBATORIT "ZIUA METALURGISTULUI" LA SEDIUL ETEM ÎN SOFIA

MAI MULTE

În fiecare an  Etem sarbatoreste de fel pe 5 noiembrie industria metalurgică bulgară. De data aceasta, însă, a avut loc pe 7 noiembrie în baza de producție a ETEM-ului, compania specializată în fabricarea profilelor de aluminiu pentru sisteme arhitecturale, atat pentru automobile și alte aplicații industriale.
 
"Industria metalurgică este ca o coloana vertebrală a creșterii economiei bulgare. Investițiile vizează asigurarea unei valori adăugate și a unor produse de calitate care să poată concura la nivel global ", a declarat George Mentzelopoulos, CEO al ETEM, în cadrul ceremoniei oficiale.

Printre cele mai importante investiții se numără cea mai recentă linie de extrudare directă, 8 stații automate de prelucrare pentru produse auto, 2 depozite automate cu peste 1500 tone de profile de aluminiu, sistem de transport intern complet automatizat, macarale auto și tuneluri de transport, două laboratoare noi, tehnologie de vârf.
Profilele de aluminiu ale companiei pot fi găsite în multe mașini scumpe, cum ar fi Audi, Jaguar, Rolls-Royce, BMW, Land Rover și parțial în modelele Volkswagen.

ETEM va continua cu afacerile sale tradiționale, axate pe producerea profilelor arhitecturale. Compania este una dintre cele mai puține din Europa cu declarație pe produsele ecologice.

Semnificația industriei a fost subliniată de președintele Asociației Industriei Metalurgice din Bulgaria, Anton Petrov. El a declarat că în anul de tranziție, industria a produs o producție de aproape 7 miliarde de euro mai mult decât înainte. Am vândut mai mult, am exportat mai mult.

"Pe teritoriul țării sunt exact 10 întreprinderi metalurgice. În afară de cei angajați direct în acest sector, există aproape 50 de mii de persoane, ce sunt indirect implicate în acest sector", a adăugat Petrov.

Vicepremierul Tomislav Donchev, care a fost printre invitații speciali ai evenimentului, a declarat că țara nu va împiedica, ci va ajuta industria. "Asigurarea faptului că, costul resurselor energetice este destul de corect și atrăgător este un subiect deosebit de delicat pentru această industrie și astfel vom lucra în această direcție", a spus Donchev categoric.

Yordanka Fandakova, primarul orașului Sofia, a asigurat că viziunea orașului Sofia este de a atrage investiții în producția modernă .

Datele de producție din această nișă sunt destul de semnificative. Acesta reprezintă 5% din PIB-ul Bulgariei și creează condiții pentru dezvoltarea altor sectoare. "Aceasta este o industrie care a investit în ultimii ani nu mai puțin de 4 miliarde de lire.

"Este o realizare extraordinară, cu un mare impact asupra dezvoltării economiei bulgare; sensul ei este dincolo de înțelegerea politicienilor și a elitei noastre ", a comentat președintele Asociației Industriale din Bulgaria, Bozhidar Danev.

Industria metalurgică din țara noastră a angajat deja aproximativ 13.000 de specialiști calificați, întrucât șomerii indirecți sunt peste 50.000. În 2016, investițiile în acest sector au depășit 120 de milioane de lire.

Producția lansată este de peste 6,8 miliarde de lire sterline, valoarea adăugată fiind de aproximativ 846 milioane de lire.

Sărbătoarea convențională a industriei a fost întâmpinată de peste 200 de reprezentanți ai industriei, printre care Ministrul adjunct al economiei, Lachezar Borissov, președintele CEIB Kiril Domuschiev, președintele Asociației de capital industrial din Bulgaria (AISB), Vasil Velev și președintele Camera de Minerit și Geologie din Bulgaria Nikolay Valkanov.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

30.3.2018

Conferinta ETEM BUSINESS PARTNERS

Pe data de 22.03.18 a avut loc prima editie a conferintei ETEM BUSINESS PARTNERS.
CITESTE MAI MULT
27.3.2018

NOUL SISTEM DE GLISANTA E32

Noul sistem cu rupere termică E32 este cel mai bun din piață în ceea ce privește eficiența costurilor din clasa sa și este ideal pentru montatori.
CITESTE MAI MULT
27.2.2018

CONFERINTA ETEM BUSINESS PARTNERS, BUCHAREST

Acestea fiind spuse, avem placerea de a va invita sa participati, in data de 22 Martie, in cadrul conferintei ETEM BUSINESS PARTNER, incepand cu orele 09:30, Sala Ramada EUROPE, HOTEL RAMADA BUCHAREST PARC
CITESTE MAI MULT
15.2.2018

DECLARAȚIA ETEM A PRODUSELOR DE MEDIU

La sfârșitul anului trecut, prin serviciile de consultanță denkstatt, ETEM a publicat o Declarație de Mediu al Produsului (EPD) pentru profilele arhitecturale din aluminiu produse de catre companie.
CITESTE MAI MULT