ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
12.9.2019

URMEAZĂ A AVEA LOC CEA DE CINCEA CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE INGINERIE A FAȚADEI ETEM

MAI MULTE

La 16 noiembrie anul acesta, ЕТЕМ va aduna încă o dată nume renumite în domeniul arhitecturii la Conferință internațională de inginerie a fațadei. La fiecare doi ani această manifestare devine o platformă profesională, la care sunt prezentate ultimele inovări și tendințe din domeniul ingineriei de fațadă, cele mai noi idee și concepte din domeniul arhitecturii și dezvoltării durabile a mediului urban, precum și cele mai actuale tehnologii în domeniul  construcțiilor.

Următoarea a cincea ediție va fi sprijinită de Consiliului pentru clădiri înalte și habitate urbane  (CTBUH), la care este membra ЕТЕМ. Un loc principal printre subiectele conferinței revine proiectării, construirii și exploatării clădirilor înalte în mediu urban, precum și celor mai noi tendințe și soluții din domeniul ingineriei a fațadei a zgârie-norilor. Printre accentele forumului vor fi digitalizarea în domeniul arhitecturii, automatizarea diferitelor procese și ultimele soluții tehnologice de protecție împotriva soarelui.

A cincea conferință internațională promite un program dinamic cu prezentări de inspirație ale unor profesioniști de frunte din domeniul arhitecturii și a ingineriei a fațadei. Anul acesta din nou vor fi incluși experți recunoscuți pe plan mondial din diferite industrii, care vor conferi o nouă perspectivă ultimelor tendințe și inovări din domeniul designului.

Printre lectorii care au afirmat participarea sa sunt Miron Mutiaba, proiectant principal la ZahaHadidArchitects.Acesta va prezenta proiecte de arhitectură inovative și utilizarea unor tehnici de calcul noi în domeniul proiectării și raționalizării fațadelor complexe. Miron Mutiaba participă la realizarea unor proiecte mari, precum zgârie-noriiSignatureTowers, care se ridică în golful din Dubai și clădirea emblematică Jockey Club InnovationTower, care a devenit noua forță motrice în dezvoltarea Hong Kong-ului, ca un centru de activitate de dezvoltare și design din Asia. Miron Mutiaba face parte din echipa, care a proiectat clădirea hotelului de 5 stele Morpheus Hotel din Macao. Morpheus este prima clădire înaltă în lume cu exoschelet, cu fațadă  de peste 12,000 metri pătrați. Acesta este responsabil pentru calcularea componentelor fațadei clădirii hotelului Morpheus Hotel, inclusiv proiectarea generală și raționalizarea a acoperirii de Aluminiu.

StevenKennedy, care este partener asociat la biroul de arhitectură Grimshaw,va prezenta diferite tehnici și soluții de proiectare inovative la realizarea unor obiective arhitecturale în unison cu mediul lor înconjurător. MomentanSteven Kennedy lucrează pe un portofoliu internațional dinamic de proiecte, menite păstrării și popularizării patrimoniului ecologic, natural și cultural. Un asemenea proiect este Oman Botanic Garden (Grădina botanică din Oman), care este în proces de construireîn poalele munții Al Hajar. În această grădina vor fi combinate cultivarea, studierea și protecția florei locale bogate din Oman, prin activități diverse legate de protecția plantelor, a educației de mediu și horticulturii.Steven Kennedy este și directorul Scale Rule–un colectiv de arhitecți și ingineri, care promovează diversitatea culturală și îndreaptă angajamentul public către construirea unui mediu urban durabil. 

Participarea sa la conferința a afirmat și Pablo Zamorano, conducătorul departamentului  „Geometry&Computationaldesign” laHeatherwick Studio, care are o experiență bogată în domeniul aplicării tehnologiilor și abordărilor noi, precum și la realizarea unor geometrii provocative. Pablo Zamorano este vice-conducătorul proiectului Coal Drops Yard, un proiect de cartier emblematic pentru comerț en detail și spațiu public din Kings Cross, Londra. În anul  2014 studioului este atribuită reanalizarea generală a cartierului și a provocării conform căreia clădirile vechi și obiectele unghiulare lungi să fie transformate în centru plin de viață pentru comerț en detail și loc de întâlniri. Pablo Zamorano este angajat cu dezvoltarea geometriei proiectului, precum și de coordonarea producției tuturor componentelor complexe.

O parte din programul conferinței va fi și Georgi Petrov, care este directorul asociat, inginer de construcții la SOM (Skidmore, Owings& Merrill LLP). Acesta are experiență în domeniul tipologiilor și proiectelor provocătoare diverse, inclusiv birouri corporative și comerciale, clădiri culturale și de transport, precum și construcții speciale din sticlă și oțel. Georgi Petrov lucrează la designul constructiv al Muzeului național al armatei din SUA (FortulBelvoir, Virginia) – un complex de amploare, compus din muzeu, centru de întreținere, parcare, săli de expoziție, spații ceremoniale și de adunare, situat pe o suprafață de 85 acre.

La Forumul va participa cu o prezentare și inginerul de frunte din gigantul Thornton Tomasetti- Nicolaus Sundholm. Momentan echipa Thornton Tomasettilucrează la proiectarea constructivă a clădirii Jeddah Tower, care în anul 2020 va deveni cea mai înaltă clădire din lume, ajungând înălțimea de 1 kilometru.

De la ЕТЕМ promit un program dinamic și idei inovative care vor inspira auditoriul.

Ați putea urmări informații actuale referitoare la această manifestare și lectorii, care vor participa la site-ul forumului - facadeconference.com.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

7.6.2019

EТЕМ A DEVENIT MEMBRUAL CONSILIULUIPENTRU CLĂDIRI ÎNALTE ȘI MEDIU URBAN CTBUH

Compania ЕТЕМ a aderat în mod oficialla asociația internațională profesionalăConsiliu pentru Clădiri ÎnalteșiMediu Urban
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM CU SUCCES A PREZENTAT PROIECTUL INDEWAG LA „ZILELE EUROPENE ALE INDUSTRIEI”

ЕТЕМ cu succes a prezentat proiectul InDeWaG la „Zilele europene ale industriei”, organizate de Comisie Europeană în capitala Europei - Bruxelles
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM S-A PREZENTAT CU SUCCES LA EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ BAU

ЕТЕМ cu succes a prezentat deciziile sale la expoziția internațională BAU, care a avut loc de la 14 până la 19 ianuarie la Munchen, Germania
CITESTE MAI MULT
6.3.2019

ETEM BULGARIA SEPARĂ PRODUCEREA PROFILELOR DIN ALUMINIU EXTRUDAT

Filiala societății Viohalco SA, Etem Bulgaria, a luat decizie de separarea producerii profilelor din aluminiu extrudat și prelucrarea suplimentară a profilelor din aluminiu, încheind contract de investiție cu Gestamp.
CITESTE MAI MULT