ETEM Logo
Inchide
30.10.2017

ARHITECTI RENUMITI PE PLAN MONDIAL AU PREZENTAT ULTIMELE INOVAȚII ÎN INGINERIA FACADEI

MAI MULTE

Pe 21 octombrie 2017, ETEM a organizat pentru al patrulea an o conferință internațională privind ingineria fațadelor. Concursul din acest an a fost destul de interesant, deoarece a reunit peste 650 de specialiști din industria construcțiilor, arhitecți și reprezentanți ai instituțiilor care au avut șansa de a face față celor mai recente tendințe și concepte din domeniul ingineriei mondiale de arhitectură și fațadă.

Printre lectorii internaționali din cadrul evenimentului au fost arhitecții de renume international si anume:  Andrea D'Antrassi, partener asociat la MAD Architects, cel mai mare birou de arhitectură din lume, Mathieu Meur de la DP Architects, Steen Andersen de la Henning Larsen Architects, Markus Prossnigg, partener la Coop Himmelb (l), Takeyuki Katsuya din echipa lui Nikken Sekkei și Ing. Vladimir Marinov de la studioul Define Engineers.

Arhitecții de frunte din filiala bulgară - Arch. Radomir Serafimov, Arch. Rositsa Bratkova, partener la Aedes Studio și arhitect Angel Zahariev de la Studio A & A Architects- împreună au prezentat tendințele și soluțiile arhitecturale în designul nativ.

Veneta Novakova, directorul R & D al ETEM, a introdus politica companiei privind schimbările climatice globale și necesitatea crescândă pentru o construcție mai durabilă. Ea a explicat că, în ultimul an, ETEM a reușit să creeze o declarație privind produsele ecologice (EPD) pentru produsele sale, cu ajutorul consultanței Denkstatt.

"Acest document respectă standardele și normele internaționale, oferă informații exacte despre materialele utilizate pentru procesul de fabricație a produsului și detalii despre impactul asupra mediului pe tot parcursul ciclului său de viață", a explicat Novakova. Investitorii trebuie să țină evidența tuturor materialelor și produselor cu declarații de impact asupra mediului - au un avantaj suplimentar pentru certificarea clădirilor care se află sub standardele de construcție ecologică.

Directorul tehnic al DP Architects, Mathieu Meur, și-a împărtășit experiența personală în proiectarea fațadelor zgârie-nori. În primul rând, el a început cu înălțimea clădirii, care poate defini o clădire ca un zgârie-nori, care nu este constantă. Mai degrabă, astfel de clădiri cu înălțime variabilă sunt considerate zgârie-nori în multe țări. "Când proiectăm un zgârie-nori, viteza vântului este un factor important care ar trebui luat în considerare, de fapt, crește viteza la fiecare etaj al clădirii", a adăugat Mathieu Meur.

Astfel, este foarte important pentru el să fie capabil să testeze vântul cu ajutorul unui software special. Astfel, el își poate determina viteza înainte de a începe proiectarea fatadei.

"Locurile de dificultate" pot apărea în diferite locații ale proiectului - pot exista fie la bază, fie la unele colțuri sau în centrul fațadei. Atunci când proiectați un zgârie-nori, trebuie luată în considerare poziția îmbinării.

Deci, dacă vrem să avem geamuri de la podea până la tavan, trebuie să facem fațada mai puternică. "Ideea este să se desprindă de orice distorsiune a fațadei. La urma urmei, clădirile se deplasează tot timpul, iar zgârie-norii se mișcă de două ori mai mult decât clădirile de joasă creștere, a explicat expertul de la DP Architects.

Designul clădirii întampina intotdeauna întrebarea despre sticla ce trebuie folosita în acest proces. În acest scop, sticla securizată a fost folosită de mai mult de 50 de ani, deoarece se rup în bucăți mai mici.

Potrivit lui Meur, sticla poate reprezenta un mare pericol pentru clădirile mai înalte atunci când se sparge: "Prin urmare, atunci când proiectăm clădiri înalte în locuri cu vânt puternic, uragane și taifunuri, trebuie să consolidăm clădirea. Elementele de fixare și fitingurile care urmează să fie utilizate în fațadă trebuie să fie testate în prealabil, a concluzionat el.
Proiectul arhitectural extraordinar - Centrul BMW Welt - a fost introdus, de asemenea, la conferința de fațadă a ETEM. Este un centru multifuncțional de mașini și expoziții care a deschis uși în anul 2007, lângă sediul producătorului. Coop Himmelb (l) impreuna cu  partenerul sau de conducere arhitectul de proiect Markus Prossnigg au împărtășit ca, ceea ce se află în spatele concepției originale a BMW Welt Center este arhitectura reală optimizată ecologică încorporează metode de implementare high-tech,

Una dintre ideile principale de design a fost extinderea atât a configurației existente a BMW Tower cât și a muzeului cu ajutorul unui element complementar. Astfel, poate fi creat un ansamblu arhitectural unic, spațial și identificator. Coop Himmelb (l) decizia de arhitectură a echipei se concentrează pe o sală mare transparentă, cu un acoperiș sculptural și un conic dublu, însoțit de o conexiune la sediul existent al companiei.

Sala transparentă care cuprinde silueta proiectelor futuriste ale lui Coop Himmelb (l) au fost acoperite cu plăci din oțel și sticlă. Totuși, echipa de arhitecți are propria sursă de inspirație pentru ea - Acropola din Atena. Spațiul principal al BMW Welt seamănă cu un pătrat acoperit. "Acoperișul mare acoperă diferitele funcții ale proiectului și există panouri fotovoltaice încorporate în fațadă care sunt strâns legate de elementele metalice ale fațadei", a explicat Prossnigg.

Andrea D'Antrassi, partener asociat al MAD Architects, a prezentat proiectul The Absolute Towers - un complex uriaș de turnuri gemene, situat în apropiere de Toronto, Canada. Designul Turnurilor Absolute nu accentuează liniile verticale, ci designul care are o terasă netedă, care înconjoară fiecare etaj al clădirii.

"Vrem ca turnurile să se rotească spre cer, astfel încât fațada primului turn să urmeze mișcările sale naturale". Conturul celui de-al doilea turn, cu toate acestea, urmărește mișcările secundare ale primului turn, a explicat D'Antrassi. Fatada turnurilor este proiectată astfel încât placa de podea să se poată roti în intervalul de la 1 la 8 grade până la fiecare nivel succesiv, oferind astfel vederi pitorești uimitoare ale orizonturilor vaste. Inginerul de fațadă, dl. Steen Andersen, de la Henning Larsen Architects, a dezvăluit filozofia studioului de arhitectură înființată în 1959. Ea a explicat crearea unei arhitecturi fine ce se bazează pe trei dimensiuni - oameni, spațiu și lumină naturală. "Când proiectăm, nu trebuie să uităm că există încă oameni în spatele biroului din clădirea respectivă, așa că ar trebui să li se ofere un mediu sănătos", a spus Andersen.

El a prezentat, de asemenea, câteva dintre cele mai importante proiecte ale lui Henning Larsen Architects, cum ar fi cele 34 de etaje ale vilelor din cer în Arabia Saudită, Sala de concerte Harp și Sala de conferințe din Reykjavik. Fatadele clădirilor din Islanda au fost create cu cvasi-cărămizi. "Fiecare cvasi-caramida este formata din 10 profile cu diferite forme si dimensiuni, din care sunt create 10 alte forme de diamant", a explicat Andersen. El a mai spus că aceste 10 profile sunt asamblate prin turnarea oțelului de diferite forme pentru a se potrivi cu forma colțurilor. Există chiar șuruburi și piulițe făcute în special pentru fațadele proiectelor.

Arhitectul celebru și directorul general care conduce divizia de proiectare a gigantului japonez Nikken Sekkei Takeyuki Katsuya a prezentat viziunea arhitecturală renovată a Camp Nou din Barcelona. El a descris conceptul renumitului Camp Nou în câteva cuvinte - "eternitate, egalitate, activitate".

Arhitectul consideră extrem de important faptul că stadionul nu oferă fațadă exterioară, iar "plicul" natural este de fapt oamenii care se plimbă în jurul acestuia. Stadionul a fost proiectat cu trei balcoane mari, care sunt ca o zonă pietonală - un spațiu excelent pentru mers și o mulțime de alte activități în aer liber.

"Ne străduim să creăm un stadion neacoperit de oraș, așa că ne concentrăm asupra coexistenței orașului Barcelona.
"Ca rezultat, proiectul ne ajută să păstrăm intact mediul, astfel încât stadionul să se poată îmbina cu orașul", a spus Katsuya. principiul egalității între oameni. Toate sectoarele oferă exact aceleași condiții pentru a se bucura de jocul de fotbal pe teren Noul Camp Nou va găzdui aproximativ 105.000 de oameni în timp ce depășește 104.000 de metri pătrați.

Inginerul structural, Vladimir Marinov, de la Define Engineer, a prezentat soluții de proiectare și fațadă din proiectele la care a lucrat ca parte a echipelor de studio de arhitectură. Potrivit lui, arhitectura definește tehnologia necesară pentru a construi structura, nu invers. Arc. Marinov a prezentat soluțiile complexe necesare pentru finalizarea celor trei turnuri (Maria, Isus, Evanghelist) din clădirea familiei din Barcelona. "Căutăm o soluție structurală nouă pentru turnuri" Decizia ARUP pentru plăcile de piatră din fațadă este simplă, dar destul de eficientă - trebuie să le consolidăm cu tije de oțel ", a spus Marinov.

Arhitectul Angel Zahariev, Studio A & A Architects a vorbit despre provocările designului și despre relația dintre arhitectură și designul produsului, plus legătura dintre arhitectură și accelerația tehnologică. El a prezentat un proiect pentru zgârie-nori Sky Fort, care va fi una dintre cele trei clădiri din prima etapă a complexului mare al complexului Sofia Capital City. Soluțiile arhitecturale ale ETEM vor fi selectate din nou pentru fațada noii clădiri înalte din Sofia.

Angelos Zografos, consultant tehnic pentru Elval Color, unul dintre cei mai importanti producatori de compozitie din aluminiu din Europa, a declarat ca societatea nu si-a incetat dezvoltarea cercetarii si dezvoltarii in diverse domenii. Prin urmare, monitorizează strict dezvoltarea tehnologiei, a calității și a standardelor de mediu. Este în special rezultatul acestor studii că se bazează pe producerea noului etalbond® A2. Acest material este o soluție tehnologică modernă care îndeplinește cele mai stricte standarde europene de protecție împotriva incendiilor EN 13501-1.

Zografos a concluzionat pe scurt că etalbond® A2 vine ca o soluție adecvată pentru nevoia publică de schimbare îndârjită și un efect pozitiv în crearea clădirilor și proiectelor de generație nouă.

Partenerii evenimentului au fost și Elval Color, BMW Bulgaria, Ursa și Inver

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

30.3.2018

Conferinta ETEM BUSINESS PARTNERS

Pe data de 22.03.18 a avut loc prima editie a conferintei ETEM BUSINESS PARTNERS.
CITESTE MAI MULT
27.3.2018

NOUL SISTEM DE GLISANTA E32

Noul sistem cu rupere termică E32 este cel mai bun din piață în ceea ce privește eficiența costurilor din clasa sa și este ideal pentru montatori.
CITESTE MAI MULT
27.2.2018

CONFERINTA ETEM BUSINESS PARTNERS, BUCHAREST

Acestea fiind spuse, avem placerea de a va invita sa participati, in data de 22 Martie, in cadrul conferintei ETEM BUSINESS PARTNER, incepand cu orele 09:30, Sala Ramada EUROPE, HOTEL RAMADA BUCHAREST PARC
CITESTE MAI MULT
15.2.2018

DECLARAȚIA ETEM A PRODUSELOR DE MEDIU

La sfârșitul anului trecut, prin serviciile de consultanță denkstatt, ETEM a publicat o Declarație de Mediu al Produsului (EPD) pentru profilele arhitecturale din aluminiu produse de catre companie.
CITESTE MAI MULT